previous arrow
next arrow
Slider

Marktconsultatie contract semi integraal onderhoud Delft

Algemeen:

  • Opdrachtgever: Gemeente Delft
  • Type Project: Onderhoudscontract integraal onderhoud openbare ruimte
  • Jaartal: 2016-2018

Voorafgaande aan het opstellen van een innovatief integrale onderhoudscontract voor de gemeente Delft is door ons geadviseerd een gesloten marktconsultatie te houden.

Als voorbereiding is door ons een stappenplan en zijn er vragen ter voorbereiding opgesteld. Hiervoor zijn in samenspraak met de opdrachtgever regionale MKB bedrijven uitgenodigd die voldeden aan de vooraf gestelde selectie criteria en verschillende specialisaties. Totaal zijn er 15 ondernemingen geselecteerd die proactief hebben meegewerkt. Tevens is er een uitnodigingsbrief met het doel en uitgangspunten verstuurd. In een korte presentatie werd uitgelegd wat de bedoeling was en wat er met de input gedaan werd. Er is een verslag gemaakt en aan de deelnemende bedrijven verstuurd. In het eerste kwartaal van 2018 is er een Europese niet openbare aanbesteding op TenderNed. Het verslag van de marktconsulatie is bijgevoegd bij deze aanbesteding.

Doel:

Het vanuit de markt inzichtelijk krijgen van praktische kennis, ervaringen met verschillende vormen van integraal beheer, beeldkwaliteit, beperkingen administratieve laten, de do’s en don’ts, innovatieve ontwikkelingen en mate van eigenaarschap, regie, ontzorgen en samenwerking met de opdrachtgever en andere stakeholders in de Buitenruimte.

Bijzonderheden project:

De ‘stap-voor-stap’ aanpak van RIBW Projecten verzorgt onder ander de volgende werkzaamheden naast en voor de opdrachtgever:

  • Gesloten marktconsultatie volgens PianOo richtlijnen
  • Juridische toets/advisering project
  • Omgevingsmanagement
  • Advies aanbestedingsvorm en ondersteuning

Afgerond (deel) proces:

De marktconsulatie is zeer positief ervaren zowel door de Opdrachtgever als voor de deelnemende bedrijven. De deelnemende bedrijven zijn ook geïnformeerd voor de aanbesteding in verband met deelname.
De marktconsulatie is succesvol afgerond met een tevreden opdrachtgever en een ervaring rijker. De input is gebruikt voor het opstellen van het contract.

Lees hier het verslag